Sculpture Pavilion
Philadelphia, PA

This project is about designing a workshop pavillion for children in order to praise Alexander

Calder’s sculpture and art. The concept of the project is having a rectangle which rotates 90 degrees

and using a curve to emphasize of this movement . The rectangle which represents mobility includes

a tree which has already existed on the site and the rectangle which represents stability includes

Calder’s one of stabile sculptures. In order to emphasize the importance of the tree and the sculpture, the skylights have located above them. The main idea of keeping tree inside of the pavilion is increasing interaction between children and nature. The mezzanine over the Calder's sculpture creates a space for parents to wait and use kitchen facilities. On the Southern facade, double skin structure is used in order to improve indoor thermal comfort and ventilation. 

‚Äč

Spring 2017

© 2017 by Berfin Evrim. Proudly created with Wix.com